lördag, mars 22, 2008

En tanke under påsken

Att vara kristen är att vara förlåten - och veta om det.

2 kommentarer:

Unknown sa...

”Att vara kristen är att vara förlåten - och veta om det.”

Så hävdar alla religioner. En muslim hävdar att han/hon är förlåten.
Jag var hängivet kristen i sex år och trodde jag var förlåten. Sedan studerade jag den judiska Bibeln (som ni kristna kallar ”GT”) på hebreiska (inkl. profetior om Messias) och den historiske Messias – Ribi Yehoshuas – från Nasarets autentiska rekonstruerade undervisning på hemsidan www.netzarim.co.il; och började att istället följa Messias och hans efterföljares religion.

Begrunda detta: Om ”NT”:s syn på förlåtelse inte är samstämmig med den judiska Bibelns syn på förlåtelse – vilken är då rätt?

Enligt den judiska Bibeln – t.ex. Yekhezeqeil (”Hesekiel”) 18 på hebreiska – är mänskligheten skyldig att göra sitt yttersta att praktisera direktiven i Torah icke-selektivt och när en enskild individ gör det så får han/hon förlåtelse från Skaparen i Hans nåd för hans/hennes felsteg; emedan en person som ”praktiserar” Torah endast selektivt (logiskt ekvivalent med att förkasta Torah eftersom Torah är en helhet) inte får förlåtelse från Skaparen. Belägg på ovanstående hemsida – samt i profetiorna i den judiska Bibeln på hebreiska enligt etymologi - att det även var så Messias skulle undervisa och undervisade.

Med vänlig hälsning,Anders Branderud

PAGE sa...

that definition is a little bit confusing.

If I am forgiven and I am not aware of it then am I a christian?
etc, etc....